Beer and Wine tasting | Kongahälla Center

Beer and Wine tasting

8 aug 2019
Event

Välkommen på öl- och vinprovning hos oss i Kongahälla Center med lokala bryggerier och svenska viner.

Förutom provsmakning kommer det att finnas inspirerande föreläsare och live musik.

I vår Food Hall kan du kombinera vin- och ölprovningen med en måltid hos någon av våra 6 restauranger. Om inte de skulle falla dig i smaken så har vi ytterligare 7 caféer och restauranger som garanterat erbjuder något som du tycker om.

När: Lördagen den 24 augusti kl 17-22.

Plats: Kongahälla Food Hall, plan 2

Fri entré. Åldersgräns 18 år för de som ska provsmaka.

Dryckesbiljetter: finns att köpa hos Zócalo i vår Food Hall under fredag och lördag till ett pris av 40 kr styck.

Dessa producenterna kommer du att träffa

Ahlafors Bryggeri
Ahlafors Bryggeri är ett mikrobryggeri beläget i den gamla spinnerifabriken i Alafors, 3 mil utanför Göteborg. Vi är entusiaster med en gemensam glöd för vårt öl. Vi finns alltid på följande systembolag: Ale torg i Nödinge, Kungälv och Bäckebol. Man kan alltid beställa från valfritt systembolag.

Hybris Breweri
Vi har kallats naiva, dumdristiga och fulla av hybris på vägen mot vår stora dröm om ett eget bryggeri. Men vem har inte det som har haft stora drömmar.
Nu har vi vårt eget bryggeri på riktigt. Du hittar vårt hjärta på Gullbringa säteri vid Sveriges västkust. Det är en plats där vi inspireras av industrihistoriskt entreprenörskap i en mycket vackert välbevarad miljö. Den stolta entreprenörsandan präglar oss och våra produkter. Vi ska med hårt arbete leverera kvalitet. Med stort mod våga pröva nya vägar. Och med stort hjärta inspirera andra att våga dölja sin dröm. Vi lider inte av hybris. Vi njuter av den

en Aleigen Brewery
Hantverksbryggd öl från Kungälv, småskaligt men med stora smaker. Vi är ett familjeägt och familjedrivet företag som har en stor passion och respekt för hantverket. Med en förkärlek för belgiska och brittiska ales har vi fokus på smak och bala

Inlandsbryggeriet
Inland är det gamla namnet på den region som en gång omfattade nästan hela södra Bohuslän. Ett område fullt av vacker natur, lantbruksområden och levande skärgård. Vår brygghall ligger i en varvslokal i Marstrand. Här finns en rik historia som vi inspireras av när vi brygger vårt öl, och våra flaskor berättar om spännande tider, händelser och människor från trakten. Det Goda Består!

Flyinge vingård
Flyinge Vingård drivs av en passion att tillverka njutbara viner i ekologisk balans med en vacker inramning.
Då vingården fortfarande befinner sig i en uppbyggnadsfas med sina 7500 st solaris plantor när vi en  dröm om att i framtiden kunna presentera vårt Pegasus vin i dess rätta miljö här på Flyinge Vingård. Tanken är att skapa ett naturvin med friska och komplexa dofter och smaker. Sedan de första stockarna planterades 2009 har arbetet koncentrerats till att levandegöra microlivet i den lerblandade sandjorden. Vi har bl.a. årligen tillfört hästgödsel för att ta tillvara de lokala resurserna och samtidigt knyta an till en hästtradition som präglat bygden sedan medeltiden. I framtiden hoppas vi kunna lägga till en ny tradition, den av vintillverkning…

Mattias Säfwenberg
Sverige är en ung vinnation och ett av de senaste tillskotten i världen bland vinproducerande länder. Titt som tätt poppar det upp nya vingårdar i landet. Med druvsorter som klarar det svenska klimatet bidrar det också till nya dofter och smaker som läggs till vinvärldens gigantiska smakpalett.
Kungälvsbon och Sommelier Mattias Säfwenberg har lång erfarenhet och stor kunskap om svenskt vin berättar om dess unika status.

Hitta hit: Kongahälla Center ligger i direkt anslutning till Kungälvs resecentrum vilket gör det enkelt att ta sig hit. Resan tar endast 18 minuter från centrala Göteborg med Grön express, SNU, MEXP och buss 841. Tar du bilen får du 2 timmars fri parkering och 3 timmar om du är medlem i vår app, Kongahälla Friends. Smidigt och enkelt, håll bara utkik efter avfart 86.

Kongahälla Center: Här finner du Västsveriges senaste och största köpcentrumsatsning på över 10 år. Med närmare 100 butiker, restauranger, ett hälsocenter och en Food Hall så kan du lösa de flesta av dina ärenden på ett och samma ställe.

Aktuellt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.