Parkera hos oss | Kongahälla Center

Parkering

Fri parkering i 3 timmar per dag!

Du hittar vår parkering på markplan vid Norra entrén, i vårt parkeringsgarage med infart från både Älvebacken och Marstrandsvägen samt på plan 1 i Palissaden. Öppettider för garage: 07-23, markparkering & Palissaden: 05-02 (parkeringsförbud nattetid).

Notera att vid röda dagar stänger garaget tidigare, beroende av öppettiderna för Coop. Bil som låsts in i garaget efter stängning kan hämtas nästkommande öppetdag alternativt lösas ut mot en avgift genom att kontakta Vaktservice journummer på 031-147007.

AUTOPAY
Det nya parkeringssystemet Autopay gör att ingen p-skiva, bom eller biljett behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad. Du behöver inte längre fundera på kontrollavgifter, utan endast betala för den tid som bilen står parkerad. När du lämnar garaget har du fyra olika betalsätt att välja på.

1. Vad innebär Autopay-systemet?

Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan p-skiva, bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.

Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.

2. Vad kostar det att parkera?

Svar:

  • Måndag – söndag: 3 timmar fri parkering per dag.
  • Därefter 15 kr per påbörjad halvtimme
  • Maxpris per dag: 150 kr

3. Hur betalar jag?

Svar:

  • Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar parkeringen. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
  • Betala i efterhand – Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på autopay.io
  • Automatisk betalning – Koppla ditt kort på autopay.io så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.
  • Faktura – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren. Fakturaavgift på 39 kr tillkommer.

4. Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?

Svar: Skriv in ditt registreringsnummer på https://autopay.io/ så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.
Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.

5. Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?

Svar: Du skapar ett konto på https://autopay.io/ och under ”Mina betalkort” kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du också under ”Mina betalkort”.
All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej. När du registrerar ditt kort reserveras 1 kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.

6. Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.

Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under ”Mina betalkort”. Byta bil gör du under autopay.io och ”Mina bilar”.

7. Hur fungerar det om jag har en företagsbil?

Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på autopay.io och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

8. Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?

Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen, de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du oss med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på autopay.io

9. Hur mycket är fakturaavgiften på?

Svar: 39 kr

10. Vad tar kameran bild på?

Svar: Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameraövervakningslagen.

11. Vad säger kameraövervakningslagen?

Svar: Tillstånd för kameraövervakning behövs ej. Bilder sparas endast i 90 dagar för de kunder som faktureras men tas bort direkt när du betalat din parkeringsavgift.

12. Hur fungerar registreringen?

Svar: När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och vilket belopp du har att betala.

13. Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?

Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.

14. Hur fungerar det med utlandsregistrerade bilar?

Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi skicka faktura till bilens ägare, men smidigast är att betala i betalautomaten vid centrets entré.

15. Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?

Svar: Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

16. Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?

Svar: Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på info@parkman.nu, eller 08-734 90 00, har du ett konto i autopay.io finns alla kvitton där.

17. Frågor avseende felaktig parkeringsavgift?

Svar: Kontakta Parkman på på info@parkman.nu, eller 08-734 90 00

18. Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?

Svar: Absolut, AUTOPAY finns även i Liljeholmen Galleria, Täby Centrum, Nacka Forum, Mall of Scandinavia, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Signalfabriken, Norrköping och Karlstad.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.