Ladylike 70-tal i höst | Kongahälla Center

Ladylike 70-tal i höst

6 sep 2019
Inspiration

Från catwalken i Paris rapporterades tidigare i år starka färger, leopardmönstrat, rutigt och 70-tals ladyn som stilikon. Nu har höstens mode landat hos Kongahälla Center och visst ser vi haute couture-trenderna tolkade på olika sätt i butikerna. Här berättar fyra av våra modesäljare hur hösten ser ut hos dem och vad som var det första de själva köpte ur höstens kollektioner.

Hösten hos JOY

I höst är det 70-talstrenden som har fått ta störst plats i JOY-butikerna. När höstens mode visades upp för världen under Paris Fashion Week tidigare i år var en av de tydligaste stilikonerna en elegant, välklädd lady från 70-talet. JOY tolkar stilen genom mycket dressade plagg som kavajer, kostymbyxor, blusar och kjolar som slutar under knät. Djurmönstrat är mönstret nummer ett och en riktig power-lady toppar såklart sin outfit med rätt scarf för tillfället också. Under hösten har du många att välja på hos JOY.

Felicia, butikssäljare på JOY Kongahälla Center:

Berätta om tre must-haves från din butik i höst.
– Jag har valt ut tre stilsäkra plagg som sätter ribban högt! Det här kan du klä upp med snygga höga boots eller klä ner med ett par vardagliga sneakers. En skinnjacka. En enkel blus. Ett par hederliga kostymbyxor. Satsa på en rak modell eller en utsvängd modell som flirtar med 70-talet.

Vad var det första du köpte till dig själv när höstkollektionen kom in i butiken?
– Det första jag köpte i vår nya höstkollektion var en ribbstickad tröja i omlottmodell, från märket Alice Bizous. Snygg och otroligt skön att ha på sig. En mysig tröja är också ett must-have i höstgarderoben tycker jag.

Hösten hos Lindex

Hos Lindex hittar du en hel del rutigt och leopardmönstrat tillsammans med brända toner i gult, rost, grönt och vinrött. Koftorna och skjortorna är långa och kombineras gärna med ett par kortare avslappnade byxor. Blommiga klänningar med knäppning har stannat kvar inför hösten och bärs denna säsong som en öppen, lång skjorta.

 

Karin, Visual Merchandiser på Lindex Kongahälla Center:

Berätta om tre must-haves från din butik i höst.
– Rutiga byxor, långskjorta eller skjortklänning och en stickad lång cardigan.

Vad var det första du köpte till dig själv när höstkollektionen kom in i butiken?
– En mörkgrön, blommig långklänning att ha öppen till jeans och topp eller stängd som klänning.

Hösten hos H&M

H&M visar upp de flesta trender som kommer inför hösten inklusive mycket 70-talsinspirerade prints, leopard och rutigt. Men främst vill de lyfta fram sin Conscious Collection med tidlösa höstklassiker som du kan använda om och om igen. Hela kollektionen är gjord av återvunna material eller producerade med mindre påverkan på miljön.

 

Marie, butikschef på H&M Kongahälla Center:

Berätta om tre must-haves från din butik i höst.
– En följsam klänning i en stark färg alternativt leopardtryck, en grovstickad klassiker i en ljus neutral ton och en oversized hoodie.

Vad var det första du köpte till dig själv när höstkollektionen kom in i butiken?
– En grovstickad tröja i en ljus ton.

Hösten hos Jeansbolaget

Jeansbolaget rapporterar att det är högmidjade jeans med raka ben som gäller i höst. En modell som vi kommer att se mycket av framöver är Levis Ribcage. Mom-jeans med löst sittande raka ben och hög midja fortsätter också att vara populära. Hos jeansbolaget ser du mer av 80-90-talet i plaggen och starka färger.

 

Anna-Lena, butikschef på Jeansbolaget Kongahälla Center:

Berätta om tre must-haves från din butik i höst.
Ett par basjeans i svart eller en snygg blå tvätt, tillsammans med en go stickad tröja eller kofta. Ovanpå det såklart fuskpälsen!

Vad var det första du köpte till dig själv när höstkollektionen kom in i butiken?
En go långkofta med fickor och ett stickat set med kjol och jumper.

Aktuellt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.