Kongahälla Speed Skating | Kongahälla Center

Kongahälla Speed Skating

1 apr 2022
Nyhet

Kongahälla Center säkrar framtidens OS-guld! Bygglovet är godkänt till vår största satsning någonsin – en skridskobana på taket av Kongahälla Center, driven på 100% grön el. Här ska framtidens blivande stjärnor inom hastighetsåkning på skridskor få möjlighet att slå nya rekord på en 400 meter lång isbana. 

– Det här är bara starten på vår satsning för att få hit de olympiska vinterspelen 2030. Inom kort kommer vi även att se över hur vårt garage skulle kunna nyttjas för rodel och curling, berättar Anton Knutsson, centrumchef på Kongahälla Center. Han fortsätter: 

– Det är bäddat för goda resultat. Kongahälla Center är den perfekta platsen för idrott eftersom kost, vård och alla andra nödvändigheter finns i byggnaden. Välkomna till invigningen på taket i december. Vi kan knappt bärga oss!

Se video på denna länk.

Aktuellt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.