Sätt ugnen på 175°C, varmluftseffekt.
Blanda valnötter, vatten och salt i en ugnssäker form och rosta i 12 minuter tills vattnet dunstar och nötterna är krispiga. Grovhacka nötterna.
Skala och kärna ur pumpan och skär den i bitar om en centimeter.
Fräs pumpa, lök, vitlök, salvia och chili i en stekpanna i olivolja i cirka 5 minuter. Ta upp hälften av pumpan och lägg på ett fat.
Tillsätt vitt vin i stekpannan och koka i cirka 3 minuter. Häll i grädden och koka i ytterligare 4 minuter tills pumpan är mjuk rakt igenom. Mixa till en slät sås och smaka upp med salt, citronskal och citronsaft. Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt resterande pumpa.
Koka pastan en minut mindre än anvisningen på förpackningen (ta ev. lite pastavatten för att kunna späda pumpasåsen med).
Rör ner pastan i pumpasåsen och koka ihop i en minuter. Strö över valnötter, parmesanost och basilikablad.
Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.