Sätt ugnen på 175°C, varmluftseffekt.
Skala och skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, olivolja och svartpeppar och ugnsbaka i cirka 30 minuter. Salta när pumpan är klar (för att inte dra ur vätskan och för att den ska bli krispig).
Fräs schalottenlök och dragon i 2 msk smör till smörsåsen på medelhög värme i 3 minuter. Häll i vitt vin och vinäger och koka ner till hälften.
Skär 200 g smör i mindre kuber. Mixa i smöret lite i taget tills såsen blir krämig. Smaka av med salt och ev. lite mer vinäger.
Riv eller skiva svampen. Stek i olivolja på hög värme tills vätskan dunstar. Tillsätt schalottenlök och smör, sänk värmen och stek ytterligare 3 minuter. Riv av bladen på grönkålen och strimla stjälkarna. Vänd i svampen tillsammans med äpple och värm på svag värme i cirka 4 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg grönkål- och svampsalladen runtom pumpan och strö över pistagenötter. Toppa såsen med färska dragonblad och servera tillsammans med pumpan.
Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.