fbpx

Vit chokladkladdkaka med lakrits

6
Gör så här

Sätt ugnen på 175°C, varmluftseffekt.

Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält smör i en kastrull, bryt chokladen och rör ner i smöret.

Vispa ägg och socker i en skål. Rör i chokladkrämen, vänd ner mjölet och en nypa salt.

Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 18 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten när den är klar. Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.

Koka grädde, sirap, lakritsfudge och en nypa salt i cirka 12 minuter till en tjock lakritsås. Häll såsen över kakan, låt svalna och strö över turkisk peppar och riv över citronskal.

Servera kakan med vaniljglass eller vispad grädde.

Ingredienser
  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (ca 160 g)
  • 1 nypa salt
  • Lakritssås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 70 g lakritsfudge (t ex kolor, kick, eller annan lakritskola)
  • En nypa salt
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • 1 citron, rivet skal till garnering
  • Vaniljglass eller vispad grädde till servering

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.