Sätt ugnen på 175°C, varmluftseffekt.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smör i en kastrull, bryt chokladen och rör ner i smöret.
Vispa ägg och socker i en skål. Rör i chokladkrämen, vänd ner mjölet och en nypa salt.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 18 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten när den är klar. Låt svalna och ställ kallt i kylskåp.
Koka grädde, sirap, lakritsfudge och en nypa salt i cirka 12 minuter till en tjock lakritsås. Häll såsen över kakan, låt svalna och strö över turkisk peppar och riv över citronskal.
Servera kakan med vaniljglass eller vispad grädde.
Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.