fbpx

Pasta med pumpa och valnötter

4
Gör så här

Sätt ugnen på 175°C, varmluftseffekt.

Blanda valnötter, vatten och salt i en ugnssäker form och rosta i 12 minuter tills vattnet dunstar och nötterna är krispiga. Grovhacka nötterna.

Skala och kärna ur pumpan och skär den i bitar om en centimeter.

Fräs pumpa, lök, vitlök, salvia och chili i en stekpanna i olivolja i cirka 5 minuter. Ta upp hälften av pumpan och lägg på ett fat.

Tillsätt vitt vin i stekpannan och koka i cirka 3 minuter. Häll i grädden och koka i ytterligare 4 minuter tills pumpan är mjuk rakt igenom. Mixa till en slät sås och smaka upp med salt, citronskal och citronsaft. Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt resterande pumpa.

Koka pastan en minut mindre än anvisningen på förpackningen (ta ev. lite pastavatten för att kunna späda pumpasåsen med).

Rör ner pastan i pumpasåsen och koka ihop i en minuter. Strö över valnötter, parmesanost och basilikablad.

Ingredienser
  • 1 (ca 600 g) butternutpumpa
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 kruka färsk salvia, hackad
  • 1 röd chili, hackad
  • 1/2 dl olivolja till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl riven parmesanost till servering
  • Salt
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 500 g färsk pasta

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.