Skolstart = nystart | Kongahälla Center

Skolstart = nystart

12 aug 2019
Inspiration

Visst är det ändå ganska skönt att vika in badlakanen i garderoben, sätta på sig ett par strumpor i skorna och skicka iväg barnen till skolan igen? Back. To. Business. Med hösten kommer chansen att börja om på nytt. Hej nya rutiner och ett nytt ordnat, balanserat och harmoniskt liv (ja, man kan ju drömma).

Vissa saker är helt enkelt lite lättare att komma igång med om man har rätt prylar eller rätt outfit. Kalla oss materiallirare om du vill. Här är sakerna som får oss och kidsen att känna oss extra pepp på terminstart.

Väskan

Väskan kommer att vara din trogna följeslagare varje dag, vart du än ska, vem du än möter och vad du än bär. Se till att den är din vän! En snygg vän, som du gillar och som inte lägger för mycket tyngd på dina axlar. För barnen kan det vara en högtidsstund att få välja väskan som ska följa med dem till skolan varje dag.

Anteckningsboken

Digitala anteckningar och appar i all ära. Inget säger nystart så mycket som ett oskrivet blad. Bokstavligt talat. Unna dig eller den studietrötta tweenien (mellan barn och tonåring) en riktigt fin anteckningsbok för att göra jobbet roligare och nedskrivna tankar ännu mer värdefulla.

Jeansen

Det är något med att dra på sig ett par välsittande jeans efter många sommarveckor med shorts och fladderbyxor. Det blir mer ordning och reda och man känner sig … slitstark. Arbetarbyxor. För barnen är det skolbrallan nummer ett, som funkar i vått och torrt.

Träningskläderna

Träningskläder som sitter skönt och är snygga gör underverk för motivationen. Vill du komma igång med träningen är det bäst att inte ha några ursäkter. Som att den bra sportbh´n ligger i tvätten, att träningstightsen åker ner i grenen eller att du känner dig stilmässigt sinnessvag på gymmet. Gympan kan vara en utmaning för självmedvetna tonåringar. Kläderna blir viktigare än någonsin när man är till hälften avklädd. Hjälp till med schyssta gympakläder. Vem vet, det kanske t.o.m. gör att de kommer ihåg att ta med sig gympapåsen …

Den smarta hallförvaringen

Apropå gympapåsen. Hallen blir gärna kontrollrum och allmän dumpningsplats för hela familjen. Här finns det en hel del livsunderlättande åtgärder att göra inför hösten. Skaffa tillräcklig och smart förvaring enligt principen “var sak på sin plats”. Vi snackar lådor i lådor och dynamo-märkning. Här ska det inte finnas något utrymme att kunna skylla på att man inte vet vart saker ska ligga. Familjekalender, anslagstavla och en griffeltavla där ni kan kan skriva upp påminnelser sitter fint precis vid ytterdörren.

På Kongahälla Center hittar du allt du behöver för att ta dig an vardagen igen med stor stil.

Aktuellt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.