Kräftskivans älskade tillbehör | Kongahälla Center

Kräftskivans älskade tillbehör

8 aug 2019
Inspiration

De finns två typer av människor. De som ääälskar kräftor och de som … inte älskar det så mycket. Du kommer antagligen att bjuda båda typerna på din kräftskiva. Fixa tillbehören som alla kommer att älska.

Bröd och smör

Ok, det här kanske är en no-brainer. Men det är skillnad på bröd och bröd. På kräftskivan kan du bjuda på stora saftiga skivor av tung surdegslimpa, rågbröd och avancerat fröknäcke utan att vara rädd för att förstöra gästernas aptit. Vispa smöret och duka upp brödkorgar á la bistrorestaurang. Ärligt talat, det är ju dessa godbitar man alltid vill kasta sig över och äta sig mätt på. Nu gör vi det!

Ost

Förutom Västerbottenpaj finns det mycket att göra med ost på skaldjurskalaset. Havssältan passar perfekt med smakrika ostar. Håll det enkelt med en ostbricka eller tillaga som paj, smördegsknyten eller fritera. Exempel på ostar som passar till kräftor är: Västerbottenost, lagrad Prästost, Cheddar, Gruyère och Roquefort.

Soppa

När du dukar upp med världens godaste bröd, smör och ostar verkar det synd att inte bjuda dina inte-så-kräftälskade-vänner på en god soppa. Soppan är ett extra bra alternativ om ni sitter i ett partytält och intar kylda drycker en lite för sval augustikväll. Exempel på enkla soppor som passar till kräftskivan är potatis-och purjolökssoppa, sparrissoppa, grön ärtsoppa och morotssoppa. Går fin-fint att servera i muggar med lock för att hålla värmen utomhus.

Svamp

Säsong för kräftskivor betyder svamp i skogen. Om man har tur. Den totala lyckan är ju toast på kantareller du själv plockat. Men man kan bli glad av köpt svamp också. Kantarellpaj, vitlöksfrästa champinjoner, grillad Portobello eller risotto med Karljohansvamp är några säsongsdelikatesser där svampen som råvara verkligen får glänsa.

Efterrättsbuffé

Ytterligare ett tips på temat “passa på när huvudrätten inte är så mäktig” är att slå till med en efterrättsbuffé. Efter den salta paradrätten kommer gommen att dansa en glädjedans när du rundar av med något sött.
Be alla gästerna att bidra med munsbitar av sin favoritefterrätt eller gå till Cederleüf & Svenheimer och beställ en buffé av bakelser.

Plockgodis

Uppfyll alla barns (och vuxnas) dröm och gör din egen plock-godis-kiosk, med små papperspåsar, skopor och många sorter färskt lösgodis att välja mellan. Det kommer att bli en given succé. Du hittar allt du behöver på Kongahälla Center!

Aktuellt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.