LEK med barnen i sommar | Kongahälla Center

LEK med barnen i sommar

20 jun 2019
Inspiration

Det finns en sak som barn i hela världen verkar tycka är det roligaste som finns. Det är när de vuxna är med och leker. På riktigt. Ger sig in i fantasivärlden, vill göra det snyggaste pysslet, det största sandslottet och tävlar på liv och död.

Visst är väl sommarlovet till för att hänga med familjen? Käka glass, bada, spela spel och leka. Tricket är att hitta lekarna som du tycker är lika roliga som barnen. Vi påminner om några riktiga klassiker. Kanske någon tuff tioåring är skeptisk från början, men sen när det blir er grej …. vi lovar, det kommer att bli sommarkvällarna de minns.

Game on!
Det fina med sommarlovet är att spel och turneringar kan fortsätta dag ut och dag in. Lockar du fram tävlingsmänniskan i familjemedlemmarna kommer alla att längta efter revansch imorgon. Här är några klassiska utomhusspel som inte kräver någon närmare presentation och som brukar funka för de flesta åldrar.

  • Brännboll
  • Boule eller boccia
  • Badminton
  • Kubb
  • Krocket
  • Spela kula

Vill du verkligen imponera på barnen ger du dig in på deras specialområde: skolgårdslekarna. Kolla vad som gäller just nu. Det kanske är att trixa med kickbiken eller stå på händer. Hmm. Här är annars tre heta tips:

Pantgömme / Dunken
Det här är en adrenalinhöjande variant på kurragömma där man ska “panta” eller “dunka” sig själv för att gå vinnande ur leken. Någon räknar vid boet och de andra gömmer sig. När letaren lämnar boet kan de som gömt sig springa fram och säga “pant för mig”, om inte letaren hinner före och pantar den som gömt sig.

King
Snacka med barnen! Vi vet så mycket som att det finns en kung, en dam, en knekt och en tjänare. Man behöver måla upp en stor ruta delad i fyra och man spelar med en tennisboll eller en basketboll. Reglerna verkar variera mycket från skola till skola. Men en sak är säker: man vill bli King!

Vattenkrig
Får vi en i närheten så varm sommar som förra året så är det här ett måste. Faktum är att vattenpistolförsäljningen redan har gått upp på Kongahälla Center. Se till att få ditt exemplar och starta krig med barnen. Hur stor är chansen att de älskar det? Jättestor.

Men om sommaren regnar bort …

  • Yatzy
  • Monopol (finns i Fortnite-version nuförtiden)
  • Alla typer av kortspel
  • TV-spelsturnering (lär dig, öva och försök att äga)

Pyssel
Vet du hur mycket proffsigt pyssel det finns nuförtiden? Om du har sån tur att du och dina barn älskar att pyssla, ta chansen på sommarlovet och lyxa till det med de bästa grejerna. Köp de extra stora pärlplattorna och alla färger på pärlor. Stämplar, glitterlim, mönstrad tejp, klistermärken … go nuts! I “pyssel-mode” kan en föräldrasjäl få lite ledigt och många fina samtal födas.

Med önskan om en lekfull sommar!

Dina vänner på Kongahälla Center

Aktuellt

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.